Denne personvernerklæringen gjelder dib.no (hjemmesiden), app.dib.no (dib), kontohjelp.no og kostrahjelp.no ("Tjenestene") som utvikles av DIBkunnskap AS "DIB" (974 379 511). Som bruker av våre nettløsninger, aksepterer du de retningslinjer som beskrevet i denne erklæringen.

DIB er behandlingsansvarlig for alle personopplysninger som registreres om kunder og brukere. DIBkunnskap er dermed ansvarlig for at behandling av personopplysninger skjer i tråd med personopplysningsloven. 

For personopplysninger som Kunden registrerer i DIBs Tjenester ("kunders kunder") se databehandleravtalen i avtalevilkårene.

Formål med behandling av personopplysninger

Formålet med behandling av personopplysninger i Tjenestene er å:

  • oppfylle de rettigheter og plikter som følger av avtalevilkårene
  • administrere og videreutvikle Tjenestene
  • gjennomføre autentiseringsprosesser, diagnostisere problemer i Tjenestene og tilhørende systemer
  • utvikle nye ideer og tjenester, samt
  • kommunisere med brukeren.

Personopplysninger vil også kunne bli benyttet til å rette markedsføringshenvendelser til brukeren i henhold til avtalevilkårene og personopplysningslovens og markedsføringslovens bestemmelser.

DIBkunnskap behandler ikke sensitive personopplysninger til brukere eller kunder, jf. personopplysningsloven § 2 annet ledd nr.8

Hvilke personopplysninger registreres?

Ved besøk på våre åpne nettsider er det frivillig å oppgi personopplysninger, men følgende opplysninger registreres automatisk via informasjonskapsler (cookies):

  • OS, nettleserversjon, IP-adresse
  • Dato og tidspunkt for besøk
  • Eventuell Web-adresse du klikket deg via for å gå videre til våre løsninger, samt videre navigasjon på våre nettsider

Når du velger å registrere deg som bruker av våre Tjenester eller kontakter oss kan i tillegg følgende personopplysninger registreres om deg:

  • Navn, e-post og firmatilknytning
  • Tilganger og rettigheter til Tjenestene
  • Telefon, stilling
  • Bruksmønster og metadata om bruk av Tjenestene

Informasjonskapsler

Ved besøk på våre åpne nettsider samtykker du til at vi kan sette cookies i din nettleser. Du kan selv endre innstillingene i nettleseren slik at disse ikke settes. Vi setter følgende cookies:

  • Google Analytics
  • Intercom
  • Google Adwords

Hvis du har registrert deg som bruker av våre Tjenester settes det informasjonskapsler for automatisk å kunne logge deg inn igjen senere, forutsatt at du har krysset av under innlogging for at du vil huskes fra gang til gang. Denne er permanent i 30 dager fra du var inne sist.

Utlevering til tredjepart

Dersom det er en forutsetning for å levere Tjenestene, vil personopplysninger som er nødvendig for å levere en slik Tjeneste bli utlevert til tredjepart. Personopplysninger vil ikke bli utlevert til tredjepart for kommersielt bruk, dersom ikke annet fremgår av avtalevilkårene. Der personopplysninger overføres utenfor EU/EØS sikrer sertifisering etter EU-U.S. Privacy Shield behandling av personopplysninger. 

Vi benytter følgende underleverandører:

  • Poweroffice (regnskapssystem)
  • Salesforce (CRM-system)
  • Google Analytics (analyseverktøy)
  • Google Adwords / Bing Ads (annonsering)
  • Intercom (chat, nyhetsbrev og analyseverktøy)
  • LinkedIn (nettverk)
  • Survicate (brukerundersøkelse)
  • Google Docs og Microsoft Office 365 (dokumenter og korrespondanse)

Sikkerhet

Vi har gjort tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte de personlige opplysningene og andre data du registrerer hos oss. Dette gjelder både mot tap, manipulering og uautorisert tilgang.

Organisatorisk sikkerhet

Alle medarbeidere hos oss som er involvert i behandlingen av personopplysninger er underlagt egne taushetserklæringer og avtaler i henhold til norsk lov.

Teknisk sikkerhet

All kommunikasjon i våre Tjenester skjer via såkalt SSL kryptering. SSL kryptering sørger for at all informasjon som sendes mellom din nettleser og våre løsninger er kryptert og ikke i klartekst som er leselig for en tredjepart. For å være sikker på at løsningen du kobler deg til, faktisk tilhører DIBkunnskap, benytter vi sertifikater fra pålitelige sertifiseringsorganer. For å få bekreftet dette kan du klikke på nøkkelsymbolet/personvernikonet i nettleseren din.

For ytterligere beskrivelse av den tekniske og organisatoriske sikkerheten ta kontakt på support(at)dib.no slik at sikkerhetsansvarlig kan bidra med mer detaljert informasjon

Tilgang til personlig informasjon

Du kan når som helst få tilgang til din personlige informasjon og disse opplysningene kan slettes ved å kontakte oss på support(at)dib.no.

Deaktivering

Når abonnementet ditt på en Tjeneste fra DIBkunnskap avsluttes eller utløper, deaktiveres kontoen din og er ikke lenger tilgjengelig. DIBkunnskap forbeholder seg imidlertid retten til å lagre informasjon som er innhentet gjennom bruk av løsningen i inntil 5 år. Kontakt oss på post(at)dib.no eller i chatten dersom du ønsker at alle opplysninger og kundedata skal permanent slettes fra våre systemer.

Endringslogg

DIBkunnskap kan fra tid til annen gjøre endringer i denne erklæringen, og du blir gjort oppmerksom på slike endringer gjennom endringsloggen under. Vi oppfordrer kundene våre til jevnlig å sjekke om denne erklæringen er blitt oppdatert. Ved større endringer vil det bli kunngjort på e-post eller i Tjenestene.


Sist oppdatert:

  • 15.05.2018 - Endringer som følge av GDPR

Fant du svaret?